Het Huybert van Olden hofje
Wonen met een knipoog naar het verleden

 

Via de karakteristieke toegangspoort kom u in de prachtige binnenhof waaraan de voordeur van uw woning ligt. Geniet van het zonnetje op uw eigen terras of in de gezamenlijke tuin. Ontbijt aan de eettafel terwijl de dubbele tuindeuren lekker open staan of drink een kopje koffie in de woonkamer aan de straatzijde. Aan alle kanten heeft u contact met de omgeving. Boven de poort ligt de regentenkamer, geschikt voor gezamenlijk gebruik. In het Huybert van Olden hofje woont u modern, met een knipoog naar het verleden, al vanaf een huurprijs van ca. 950,-- per maand!

Schuyts Kwartier, het nieuwste buurtje van Schuytgraaf


Het Huybert  van Olden Hofje bevindt zich middenin het nieuwste buurtje van Schuytgraaf: Schuyts Kwartier. Een stoer en stedelijk gebied, dichtbij de natuur, dat wordt gevormd door de velden 6 en 11 in het noordoostelijk deel van de wijk. In totaal verrijzen hier de komende jaren ca. 400 koop- en huurwoningen, seniorenwoningen en appartementen, verdeeld over verschillende fases.

 

locatie
impressie/ /

Samen wonen en leven rondom een fraaie binnentuin

 

Wonen in een hofje stamt uit de middeleeuwen. De huisjes stonden in een vierkant of rechthoek en hadden een gemeenschappelijke tuin of binnenplaats. Dit was de plek waar de bewoners van het hofje elkaar ontmoetten en hun leven deelden. In het Huybert van Olden hofje is dat straks niet anders. Samen genieten van het groen hart, een moestuintje misschien of vruchtbomen? Hier woon je veilig, rustig en gezellig.

Het plan

woningen

 

Woningen

De woningen zijn circa 108 m2 groot. De woonkamer ligt aan de straatzijde en de eetkamer aan de hof. In het midden van de woning staat een complete keuken. Via openslaande tuindeuren bereikt u uw eigen terras of de gezamenlijke binnentuin. Op de eerste verdieping hebben de woningen twee royale slaapkamers en een complete badkamer. De eerste verdieping is bereikbaar met een rechte steektrap: makkelijk en comfortabel. Indien gewenst is de trap op eenvoudige wijze te voorzien van een traplift. Alle woningen hebben een eigen berging.

specials

 

Specials

De twee hoekwoningen aan de voorzijde hebben een volledig woonprogramma op de begane grond: De woonkamer ligt op de hoek met zicht op het park. De eetkamer en de keuken liggen zowel aan de straat als aan de hof. In het midden ligt de slaapkamer met bijbehorende badkamer. De woningen zijn voorzien van een eigen berging.

impressie/ /

Oude tijden herleven in de regentenkamer

 

Middeleeuwse hofjes werden bestuurd door regenten van een stichting. Voor overleg kwamen ze bijeen in de regentenkamer, vaak centraal gelegen in het poortgebouw, waardoor de regenten zowel in verbinding stonden met de stad als met de bewoners van het hofje. Ook in het Huybert van Olden hofje komt een regentenkamer boven de toegangspoort. Een plek waar de bewoners straks ongedwongen samen kunnen komen.

 

regentenkamer

Medio 2021 in verhuur

Meld je aan als belangstellende

 

Aanmelden

footer /

Meld u aan als belangstellende

Heeft u belangstelling voor een nieuwbouwwoning in het Huybert van Olden Hofje? Meld u dan aan als belangstellende. Na invullen van het formulier, ontvangt u op het door u aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor uw persoonlijke account.

Aanmelden